"Hooandja" blog

Õiglus - igaüks meist võib teha seda, mida tahab.


 

Mis saab siis, kui ühel tavalisel eesti mehel tuleb ühel tavalisel päeval uitmõte teha film? Aga mitte niisama film, vaid kõige pesuehtsam märulifilm ja mitte niisama teha, vaid ise stsenaarium valmis mõelda, valmis kirjutada, valmis lavastada ja ise ka peaosa mängida? No ja siis – võid sa ju mõelda – igaühel võib ju tulla igasuguseid uitmõtteid. Sinnapaika need tavaliselt jäävadki.

Aga siin tuleb mängu see, et kes vaid mõtleb ja jätab sinnapaika, aga kes võtab kätte ja teeb ära. Toomas Aria tegi ära. Märulifilm "Õiglus" esilinastus Solarise Apollo kinos maagilisel kuupäeval 11.11.
 


 

"Õiglus" on film, mille pealkiri ütleb kõik. Mees satub vanglasse mõistetuna süüdi kuriteos, mida ta ei sooritanud ja aastate pärast vanglast vabanedes pühendab ta oma elu õigluse jaluleseadmiseks. Loomulikult lõpuks see õnnestub, õiglus pääseb võidule, tegelikult pahad pannakse kinni ja tegelikult head elavad õnnelikult ever after. On märulit, on kärtsu ja mürtsu, kaklusi ja paugutamist, on romantikat ja natuke naljagi. Lihtne ja selge vaatamine neile, kes mõnda oma õhtusse natuke kodumaist mürglit soovivad. Tänuväärne on filmi puhul ka asjaolu, et filmi on kaasatud harrastusnäitlejad, keda meil üle Eesti on ju palju ja andekaid.

Iga suur asi saab alguse väikesest asjast ja väikestest sammudest. Aga mis peamine - igaüks meist võib teha seda, mida tahab ja saada seda, mida tahab. Toomas ja tema "Õiglus" on selle taaskordne tõestus. 

"Õiglus" valmis Hooandja eduka kampaania toel. Aitäh, head hooandjad!

 


 


 

Ylle BööDi